Tuesday, March 12, 2013

Nota motivasi.

Semua orang nak bejaya, tapi 'kejayaan' tu sendiri sangat subjektif, kan? Apa pun definisinya, ada 4 langkah untuk berjaya (pada pendapat aku)

1) Decide apa kau nak, dan firm dengan decision tu.

2) Plan macam mana kau nak capai apa yang kau nak (step 1). Lagi detail, lagi bagus.

3) Persistent, istiqamah dan jangan berhenti sampai kau berjaya.

4) Doa.



Don't ever stop dreaming.




5 comments:

Anoneemus™ said...

Aku dulu agaklah persistent. tapi sampai satu tahap, aku dah kena belajar beza antara 'hurdles' dengan 'dah sampai masa utk stop dan tukar direction'.
Sebab kadang-kadang kita kejar benda yang memang bukan untuk kita.

Belum habis belajar untuk membezakan , anyway.

Dammit said...

Anoneemus,
Kita boleh plan, tapi Tuhan maha meng-approve-kan. kan?

Teruk betul tatabahasa aku.

Anoneemus™ said...

Yeah. and nak tau approve ke tak tu, tricky.

Yay ada geng cakap BM tak betul.haha

Anonymous said...

Allah will help you, if you have pure intentions.

Allah decide what’s best

:)

Dammit said...

Anonymous,
Yes, maha mengetahui. Thank You :)